Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Proefnotities

Château Moulin du Cadet (St. Emilion, 1962)

Deze proefnotitie werd gepubliceerd door Karl Gilis

Basisinformatie:
Flesnaam: Château Moulin du Cadet (St. Emilion, 1962)
Type: Rode wijn
Jaartal: 1962
Land: Frankrijk
Herkomst: Saint-Emilion grand cru
Producent: A. Fagouet
 
Proefnotitie

Algemene indruk:

Voor een wijn die bijna 45 jaar oud is en niet van een tophuis komt, een zeer mooie fles. Rood van kleur, rood fruit en herfst in de neus, hetzelfde fruit in de mond. Verleden jaar op een wijnveiling gekocht voor 15 euro en dat is deze fles zeker waard. Blij dat ik er nog eentje van heb liggen...

Kleur:

Ondanks zijn leeftijd een mooie rode wijn (bordeaurood), met uiteraard wat stof aan het oppervlak en wat bruinkleuring aan de rand. De wijn kleeft na het walsen aan het glas, en slentert in vette tranen naar beneden.

Geur:

Rijpe wijn die - na decanteren - frisser overkomt dan je zou verwachten van zo'n oude fles. Nog behoorlijk wat rood fruit met daarnaast ook herfstgeuren (natte bladeren) en leder. Heel vreemd: in de neus na enige tijd ook wat kruiden en peper, die doen denken aan wijnen uit de Rhonestreek.

Smaak:

Ook hier nog lekker (jong?) rood fruit, dat door mooie zuren ondersteund wordt. De afdronk is jammer genoeg erg kort. Alle tannines zijn uiteraard mooi versmolten. De wijn mist misschien wat volheid om echt lang te boeien (maar in de neus is hij fantastisch!).


Algemene score: 91

Reacties

Reageer!

© 2004-2023 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 25 maart 2023 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/proefnotitie/104.htm