Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Niagara Peninsula

Tussen de steden Hamilton en Niagara Falls, en langs de zuidelijke kuststreek van Lake Ontario vinden we de Niagara Peninsula. Door het vruchtige microklimaat vinden we hier de meeste van Ontario's wijngaarden. In het oosten ligt Niagara-on-the-lake, in het westen Grimsby en in het hart van het gebied ligt Jordan Village. Deze drie steden worden speciaal ontworpen voor toeristen zodat ze kennis kunnen maken met de wijnmakers uit de streek.

In Canada is het symbool voor kwaliteitswijn de de VQA, Vintners Quality Alliance. Het is vergelijkbaar met de systemen in Frankrijk (AOC), ItaliŽ (DOC) en Duitsland (QmP) en garandeerd de consument dat hij wijn van goede kwaliteit in handen heeft.

Het label wordt door verscheidene instanties gecontroleerd. In Ontario is dat de VQA Ontario, in British Columbia door het British Columbia Wine Institute. Ontario en British Columbia zijn de enige twee provincies die het label mogen gebruiken.

De wijnen moeten zich ook aan enkele algemene regels houden:

  • De wijn moet vervaardigd worden van nobele Europese druivenrassen. (Bijvoorbeeld: Cabarnet Sauvignon, Chardonnay, Pinot, Riesling,...)
  • De wijn moet een minimum aan suiker hebben.
  • Indien op het etiket Cru of Estate Bottled vermeld wordt, betekent het label VQA dat 100% van de druiven uit deze wijngaard komen.

Deze regels worden gecontrolleerd door een team van experts op blinde proeverijen.


© 2004-2024 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 16 juni 2024 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnstreken/Canada/niagarapeninsula.htm