Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Prince Edward County

De prins Edward County is Ontario's nieuwste wijngebied. Het groeiseizoen is even lang als dat in de Niagara regio, maar in de winter kan het er iets kouder worden. Het klimaat wordt over het algemeen sterk beÔnvloed door de aanwezigheid van de grote meren.

De wijngaarden zijn naast Lake Ontario, dat een matigend effect heeft op de luchttemperatuur.

In Canada is het symbool voor kwaliteitswijn de de VQA, Vintners Quality Alliance. Het is vergelijkbaar met de systemen in Frankrijk (AOC), ItaliŽ (DOC) en Duitsland (QmP) en garandeerd de consument dat hij wijn van goede kwaliteit in handen heeft.

Het label wordt door verscheidene instanties gecontroleerd. In Ontario is dat de VQA Ontario, in British Columbia door het British Columbia Wine Institute. Ontario en British Columbia zijn de enige twee provincies die het label mogen gebruiken.

De wijnen moeten zich ook aan enkele algemene regels houden:

  • De wijn moet vervaardigd worden van nobele Europese druivenrassen. (Bijvoorbeeld: Cabarnet Sauvignon, Chardonnay, Pinot, Riesling,...)
  • De wijn moet een minimum aan suiker hebben.
  • Indien op het etiket Cru of Estate Bottled vermeld wordt, betekent het label VQA dat 100% van de druiven uit deze wijngaard komen.

Deze regels worden gecontrolleerd door een team van experts op blinde proeverijen.


© 2004-2023 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 05 juni 2023 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnstreken/Canada/princeedwardcounty.htm