Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Is wijn gezond?

Over de vraag of wijn gezond is doen vele fabeltjes de ronde. Het is echter best terug te vallen op wetenschappelijke studies als je hier een correct antwoord op wenst te krijgen.

Het United States Department of Health, Education and Welfare heeft een studie uitgevoerd over de link tussen het gebruik van alcoholische dranken en de gezondheid van de persoon in kwestie. De conclusies van deze studie sloten nauw aan met wat eerder voor waar werd aangenomen. Mensen die matig drinken zullen over het algemeen een langer leven hebben dan de geheelonthouders of de zware drinkers. Onder een matige drinker verstaan we iemand die ongeveer drie glazen wijn per dag verbruikt.

Naast de vele mineralen en vitamines die in de wijn zitten, zijn er ook nog andere effecten die de gezondheid positief beÔnvloeden. Tijdens het drinken van een glas wijn zal de ademhaling enigszins verdiepen. Tegelijk wordt de bloedsomploop in het gehele lichaam gestimuleerd. Hierdoor gaan we ons fitter voelen, wat meestal als aangenaam ervaren wordt.

Reacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 19 januari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnvragen/is_wijn_gezond.htm