Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Wat betekent 'Crémant'?

Crémant werd oorspronkelijk ingevoerd door de producten van Champagne. Men bedoelde er een Champagne mee met een mindere flesdruk. (Ongeveer 2,5 tot 4 bar). De term mag echter in Champagne niet meer gebruiker worden sinds 1993. Dit was het resultaat van een spel van geven en nemen tussen de Champagnes, die de term "crémant" opgaven ten voordele van de andere sprankelende wijnen, en de familie van sprankelende wijnen met hergisting op de fles. Zij mochten op hun beurt dan weer de term "méthode champenoise" niet meer gebruiken.

De laatste tien jaar heeft de familie van crémants zich georganiseerd en is ze gegroeid. In den beginne waren er slechts drie crémant appellations, maar vandaag zijn ze reeds met acht: d'Alsace, de Bourgogne, de Loire, de Bordeaux, de Die, de Limoux, du Jura en du Luxembourg.

Reacties

Reageer!

paul.lassuyt@scarlet.beik zou graag meer willen weten over het verschil tss meth traditionelle, en methode champenoise en wat juist een CREMANT is( naast het verschil in koolzuur.) wordt de met de hand getrokken druif ook ergens vermeld ? bedankt


© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 20 januari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnvragen/wat_betekent_cremant.htm