Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Wat is de beste serveertemperatuur?

De temperatuur waarop u een wijn serveert is van groot belang gezien de temperatuur een wijn zowel positief als negatief kan benvloeden. Over het algemeen serveert u een witte wijn koeler dan een rode. Zoals altijd is het verstandig extremen te vermijden.
  • Rode wijnen met veel tannine: 16C tot 18C
  • Lichte, fruitige rode wijnen: 10C tot 14C
  • Ros: 6C tot 12C
  • Complexe, droge witte wijnen: 12C tot 14C
  • Lichte, droge witte wijnen: 8C tot 10C
  • Zoete, witte wijnen 6C tot 8C
  • Sprankelende wijnen: 6C  tot 8C


Reacties

Reageer!

© 2004-2019 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 19 september 2019 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnvragen/wat_is_de_beste_serveertemperatuur.htm