Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Wat is vermouth?

Vermouth is een zoete, versterkte wijn, waar kruiden of aftreksels van kruiden aan toegevoegd zijn, die vaak gedronken wordt bij wijze van aperetief.

Het alcoholpercentage van vermouth ligt doorgaans rond de 15%. Enkele mogelijke kruiden die toegevoegd kunnen worden zijn alsem, tijm, kanine, vanille,... In sommige gevallen worden ook wat extra suikers of alcohol toegevoegd.

Het grootste productiecentrum vinden we in de buurt van Turijn. Eén ervan, Martini & Rossi, heeft zo'n grote naambekendheid verworven, dat voor velen martini synoniem staat voor vermouth. Er zijn echter nog wereldvermaarde vermouth's: Noilly-Prat, Campari,..

Reacties

Reageer!

shulawat is noilly prat

claudiaoke leuk om te weten

AnnyHeel duidelijk dit antwoord. Had deze inlichting nodig voor een recept in de keuken, aangezien ik niet veel afweet van dranken is dit mooi meegenomen.

NickNoilly prat is de bekendste franse vermouth

stefik heb vermouth dry nodig in een bereiding , kan ik dat vervangen door campari ?

René TommeleinVermout(h) is nu een drank die bestaat uit wijn waaraan alcohol is toegevoegd tot zo’n 17°, en ook allerlei kruiden, soms zelfs veertig verschillende, steeds volgens zorgvuldig bewaarde formules die binnen de familie overgeleverd worden. Witte vermout is Frans van oorsprong, rode is Italiaans, maar beide soorten worden in beide landen en in nog vele andere gemaakt. Martini en Rossi zijn bekende merknamen, naast vele andere: Gancia, Punt e mes, Noilly Pratt, Cinzano, Campari, Pernod, Amer Picon… Men drinkt het zuiver als aperitief, maar ook met ijs of als onderdeel van cocktails met sterke drank zoals de bekende Martini en de Manhattan. (geplukt van blog seniorennet.be)


© 2004-2023 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 25 maart 2023 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnvragen/wat_is_vermouth.htm