Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

150e verjaardag Grands Crus de Médoc

Voorafgaand aan de opening van de Vinexpo in Bordeaux is in het prestigieuze château Yquem gevierd dat 150 jaar geleden het inmiddels veelbesproken fameuze ‘Classement des Grands Crus de Médoc de 1855’ in het leven werd geroepen. Meer dan 200 journalisten uit 27 landen woonden deze happening bij d’Yquem bij.

Ter verhoging van de feestelijkheden waren nagenoeg alle châteaux op dat moment ook vertegenwoordigd door hun eigenaren of directies. Dat de aanwezigen een keur aan jaargangen van deze topchâteaux voorgeschoteld kregen, met een d’Yquem 1967 tot besluit, behoeft geen betoog.
Het uiteindelijke klassement van 1855, dat werd ingesteld op last van Napoléon III ten behoeve van de toenmalige wereldtentoonstelling in Parijs werd later veel besproken en gehekeld, maar veranderde in zijn geschiedenis maar eenmaal. Mouton Rothschild promoveerde in 1973 tot premier grand cru.
Overigens was het klassement van 1855 niet het eerste in de Gironde. Een aantal klassementen, waaronder een van de Amerikaanse president Thomas Jefferson, was hier al aan vooraf gegaan.

Bron: SlijtersvakbladReacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 26 februari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/150everjaardaggrandscrusdemedoc.htm