Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Het laatste wijnnieuws in RSS formaat

Wat is RSS?

RSS staat voor "Really Simple Syndication". Het is een methode waardoor u op een relatief eenvoudige manier al het nieuws van uw favoriete websites in een oogopslag kan ophalen. Het spaart veel tijd en klikwerk uit omdat u niet steeds elke website moet controleren op updates. Meer informatie over RSS vindt u op Wikipedia.

Hoe kan ik RSS gebruiken?

Om RSS bestanden te lezen kan u gebruik maken van een apart stukje software, een nieuwslezer. (Ook genoemd: newsreader, feed reader, aggregator). Er zijn vele - gratis - nieuwslezers beschikbaar.

Eens je zo'n nieuwslezer ge?nstalleerd hebt hoef je enkel het adres van het RSS bestand in te geven. Instructies hoe je dit moet doen zijn afhankelijk van het programma dat je gebruikt. Sommige browser, zoals FireFox en Opera, hebben reeds ingebouwde functionaliteit om te werken met RSS bestanden.

Waar kan ik zo'n nieuwslezer vinden?

Er zijn enorm veel verschillende RSS-lezers op de markt, zowel gratis als betalende. Het is onmogelijk om hier een lijst te geven met alle beschikbare RSS lezers. FeedReader is een gratis (Open Source) lezer die eenvoudig te installeren en gebruiken is.

Wat is het adres van De Wijnspecialist RSS?

http://www.wijnspecialist.be/site/rss.xml


© 2004-2024 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 14 juli 2024 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/rss.htm