Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

AC Languedoc wil grootste ter wereld worden

De Appellation d’Origine Contrôlée Languedoc, officieel van kracht sinds 30 april 2007, maakt zijn intrede in de wereld van de Franse wijnbouw. De AOC Languedoc heeft het voornemen om dé nummer 1 AOC te worden van het grootste wijngebied ter wereld, de Languedoc-Roussillon Sud de France. De AOC Languedoc is van kracht als laatste in rij van de Appellations d’Origine Régionales.

Het gebied, gelegen tussen de Spaanse grens en Nîmes, beslaat de gehele wijnstreek die geclassificeerd staat als Appellation d’Origine Contrôlée Languedoc en Roussillon. De AOC Languedoc schept zo een referentiekader voor de appellations Languedoc-Roussillon. Dit is een eerste stap richting de herstructurering van het gehele gebied.

Volgens Jean-Benoît Cavalier (voorzitter van de Syndicat de l’appellation Languedoc) en Philippe Coste (voorzitter van het Conseil Interprofessionnel des Vins du Languedoc) biedt dit lang verwachte project nieuwe, economische perspectieven aan iedere wijnbouwer. Het biedt de ondernemers eveneens de mogelijkheid om iets nieuws toe te voegen aan de markt van nationale en internationale merken. Het Interprofession des AOC du Languedoc presenteert de nieuwe appellation voor het eerst tijdens Vinexpo op 18 juni.

Bron: slijtersvakblad

Reacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 26 februari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/ac-languedoc-wil-grootste-ter-wereld-worden.htm