Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Allied Domecq Benelux en Pernod Ricard Nederland samengevoegd

De bedrijven Allied Domecq Benelux en Pernod Ricard Nederland zijn per 31 oktober 2005 volledig samengevoegd. De integratie is gerealiseerd op het kantoor van Pernod Ricard in Tilburg en is het rechtstreekse gevolg van de overname door het Franse moederbedrijf van het Britse Allied Domecq PLC, eerder dit jaar. Door de samenvoeging gaan 33 arbeidsplaatsen verloren. Met de vakorganisaties is inmiddels overeenstemming bereikt over een sociaal plan. Pernod Ricard Nederland (65 werknemers, omzet circa € 50 miljoen) is een werkmaatschappij van Groupe Pernod Ricard, de tweede speler in de wereld op het gebied van gedistilleerd en wijnen. Door de overname is het bedrijf nu in omvang het derde bedrijf in de geïmporteerde wijn & gedistilleerde markt in Nederland. De ambitie is om op korte termijn door te groeien naar de tweede positie. Door samenvoeging profiteert het bedrijf optimaal van de kennis en ervaring van beide vestigingen. De reorganisatie geeft Pernod Ricard voldoende slagkracht, synergie en de juiste schaalgrootte om die ambitie te realiseren.

De reorganisatie heeft tot gevolg dat 31 medewerkers het bedrijf moeten verlaten; 27 via gedwongen ontslag, de overige 4 via natuurlijk verloop. Pernod Ricard is hierover met de vakorganisaties een sociaal plan overeengekomen. Dit plan houdt in dat alle medewerkers die hun baan verliezen een ontslagvergoeding ontvangen van 1,4 maandsalaris per gewerkt dienstjaar. Daarnaast zijn door de ondernemingsraden twee outplacementbureaus geselecteerd. Deze zullen de betrokken medewerkers gedurende 6 tot 15 maanden intensief begeleiden bij het vinden van ander werk.

’De internationale overname van het Britse drankenconcern Allied Domecq door de Groupe Pernod Ricard was op 26 juli jongstleden een feit. Hierdoor ontstond de tweede speler op de wereldwijde markt voor wijn en gedistilleerde markt en de nummer één buiten de Verenigde Staten. De overname is vooral gericht op het versterken van de marktposities in de Verenigde Staten’, aldus algemeen directeur Jean Marc Bryskère van PR Nederland. Een aanvulling van het assortiment is de standaard Schotse Whisky's en de likeuren. De portfolio bevat onder andere Ricard, Ballantines, Chivas Regal, Malibu, Beefeater, Havana Club, Stolichnaya, Jameson, Martell, Jacob's Creek, Mumm, Tia Maria. De totale afzet is 77 miljoen dozen gedistilleerd en 18 miljoen dozen wijn. De omzet in 2004 was € 5,6 miljard.

Bron: het slijtersvakbladReacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 03 maart 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/allied_domecq_pernod_ricard_samengevoegd.htm