Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Amerikanen krijgen Beaujolais Nouveau in PET fles

Het Amerikaanse filiaal van de wijnfirma Boisset in Nuits-St.-Georges in de Franse Bourgogne, gaat dit jaar alle Beaujolais Nouveau voor de US markt van de wijnhuizen Mommessin en Bouchard Aine & Fils in kunstof PET flessen verpakken.

Boisset startte vorig een test in de Canadese provicie Ontario met plastic flessen met Franse wijn met schroefdop onder de naam  "Yellow Jersey" met een verwijzing naar de gele trui in de Tour de France.

Deze test met de superlichte PET flessen, die net als andere PET flessen voor o.a. frisdranken relatief eenvoudig gerecycled kunnen worden, is kennelijk geslaagd.

Het gewicht van de PET flessen is 42 procent minder dan de traditionele glazen flessen, iets wat de vrachtkosten van de circa 300.000 flessen die de Boisset groep in de US verkoopt (circa 10 procent van alle Beaujolais Primeur in de US) met 33 procent verlaagt. En dat betekent veel geld, want de Beaujolais Nouveau wordt per vliegtuig naar de US vervoerd.

Niet alleen wordt de milieubelasting bij het transport enorm verlaagd, ook bij de productie van PET flessen komt 40 procent minder CO2 vrij dan bij de productie van de traditionele glazen flessen.

Boisset staat er om bekend milieubesparende vernieuwingen in de wijnindustrie, zoals schroefdoppen voor dure Bourgognes en wijn in blik en tetrapack, niet te schuwen.

Bron: wijn.blieb.nl

Reacties

Reageer!

© 2004-2023 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 29 maart 2023 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/amerikanen-krijgen-beaujolais-nouveau-in-pet-fles.htm