Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Belg drinkt (weer) meer wijn.

De Belg drinkt alsmaar meer wijn en zit intussen aan een gemiddelde van meer dan 30 liter per jaar. Ons land is daarmee de grootste consument van alle niet wijnproducerende landen. Vooral jonge dames drinken steeds meer wijn. Dat blijkt uit cijfers die werden vrijgegeven op de vooravond van de wijnbeurs Megavino. Die vindt van 22 tot en met 24 oktober plaats in de Brusselse Heizelpaleizen.

"Grootste wijnverbruiker van de niet wijnproducerende landen"
BelgiŽ overschrijdt voor het eerst de kaap van de 30 liter per inwoner, zonder dat de wijn aangekocht in het buitenland wordt meegerekend. "Dat maakt van ons land de grootste wijnverbruiker van de niet wijnproducerende landen", aldus Alain Bloeykens van Megavino. "Want zo worden we, ondanks onze kleine wijnproductie, nog steeds aanzien in de statistieken."

Volgens Bloeykens zitten vooral jonge dames aan de fles. "Het gaat om vrouwen tussen 18 en 35 jaar. Verwacht wordt dat ze tegen 2008 evenveel zullen drinken als de heren. Nog een verschuiving: vroeger dronken we vooral rood, nu ook veel wit. Dat type wijn haalt nu al een marktaandeel van 35 procent. Waarom? Jonge dames vallen vooral op wit."

Franse wijnen verliezen aan populariteit
De Franse wijnen blijven aan populariteit verliezen. Onze zuiderburen behouden een dominante marktpositie, maar vallen terug naar zo'n 65 procent van het totaalaanbod. "In Vlaanderen is dat nog minder.

Voor het eerst stagneert nu ook de Nieuwe Wereld, op zo'n 10 procent van onze consumptie. Is een trend voorbij? " vraagt Bloeykens zich af. Naast Frankrijk 'boomt' vooral Portugal, met een stijging van 56 procent, en Spanje, met 22 procent groei. ItaliŽ blijft het goed doen en is vrij stabiel met een marktaandeel van zo'n 20 procent.

Bron: Belga

Reacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 26 februari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/belg_drinkt_weer_meer_wijn.htm