Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Belgen blijven glaasje Champagne lusten

De Belgen zijn in 2007 zeer grote liefhebbers van champagne gebleken. Na Frankrijk staat ons land wereldwijd op de vijfde plaats met 9,9 miljoen verkochte flessen. Naar aanleiding van de Belgische Dag van de champagne heeft de beroepsvereniging Comité Interprofessionel de Vin de Champagne (CIVC) de verkoopscijfers van afgelopen jaar bekendgemaakt.

In totaal gingen er vorig jaar wereldwijd 338,7 miljoen flessen champagne over de toonbank. Dat is 5,3 procent meer dan in 2006. De stijging in de verkoop zet zich al voor het zevende jaar op rij door.

Door de verslechterde economische situatie en de financiële crisis wordt er dit jaar gevreesd voor een daling in de verkoop. Mensen zouden minder te vieren hebben, en als ze al vieren, zouden ze dat prijsbewuster gaan doen.

In 2007 is alvast ook in ons land nog flink gefeest. Er werden 9,9 miljoen flessen champagne verkocht, een stijging van bijna 7 procent ten opzichte van 2006.

In het land van oorsprong wordt de champagne veruit het meest gewaardeerd. Alleen in Frankrijk zijn er vorig jaar 187,7 flessen (+ 3,7 procent) verkocht, tegenover 150,9 miljoen flessen alles samen in de rest van de wereld.

In het Verenigd Koninkrijk lusten ze ook een glas. Na de Fransen zijn de Britten namelijk de grootste liefhebbers van bubbels met 38,9 miljoen flessen (+ 5,8 procent).

Daarna komt de VS met 21,7 miljoen flessen (- 6,2 procent), Duitsland (12,9 miljoen flessen, + 5 procent) en Italië (10,3 miljoen flessen, + 10,9 procent). België staat op de vijfde plaats na Frankrijk.

Het gaat om officiële cijfers van de douane die geen rekening houden met de rechtstreekse verkoop bij de producenten.

Bron: deredactie.be

Reacties

Reageer!

© 2004-2024 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 16 juni 2024 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/belgen-blijven-glaasje-champagne-lusten.htm