Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Belgen kopen goedkopere wijn

Belgische wijndrinkers zijn steeds meer op zoek naar koopjes. Een onderzoek van marktonderzoekbureau GfK in opdracht van VINIFHLOR, de officiële Franse organisatie voor o.a. de wijnbouw, laat zien dat steeds meer Belgen voor goedkope wijnen kiezen.

De groei van het volume bij prijsvechters is vooral veroorzaakt door een verschuiving van soort en herkomst van de verkochte wijnen. Prijsvechters Aldi, de grootste wijnverkoper in België zag in de periode 2005 - 2007 het marktaandeel in volume groeien tot 23 procent van de detailhandelsverkopen. Daarvan is slechts 33 procent van alle wijnen afkomstig uit buurland Frankrijk.

In waarde is de keten Colruyt met 23,3 procent van alle wijnverkopen nog de grootste, gevolgd door Carrefour met 18,4 procent en Delhaize met 16,8 procent. In volume verkopen deze drie ketens respectievelijk 22,8, 16,3 en 16,3 procent. De echte verliezer in dit gezelschap ten opzichte van 2005 is Delhaize, een keten met een grote reputatie op het gebied van kwaliteitswijnen.

Bron: wijn nieuwslog

Reacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 03 maart 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/belgen-kopen-goedkopere-wijn.htm