Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Beste Belgische wijnen verkozen

Tijdens de wijnbeurs Megavino in Brussels Expo zijn de beste Belgische wijnen gekozen. Een binnen- en buitenlandse jury proefde en koos uit 67 inzendingen de beste Belgische witte wijn, rode wijn en schuimwijn.Meer dan twee derde van de ingezonden wijnen dongen mee naar de titel van beste witte wijn. Winnaar werd de Chardonnay Müller Thurgau 2007 van Boschberg (familie Beckx-Renders) uit Scherpenheuvel.

Een fles kost 6 euro, zowat vier keer minder dan de nummers twee (Clos d'Opleeuw Chardonnay 2006 van Peter Coolemont) en drie (Chardonnay goud 2003 van wijnkasteel Genoels-Elderen).

In de categorie beste rode wijn was het Hageland heer en meester. De Uylenbergher Regent 2007 van André Goemans uit Sint-Pieters-Rode, een wijn die 15 euro kost, kaapte de hoofdprijs weg, voor Den Houwaert 2007 en Hagelander 2006.

De beste schuimwijn was Schorpion Brut Chardonnay en pinots uit Vliermaal (15,50 euro), voor Chardonnay Meerdael en de Zwarte Parel van wijnkasteel Genoels-Elderen.

De verkiezing van de beste Belgische wijn is een organisatie van het maandblad Ambiance en van Megavino. De jury bestond uit Vlaamse sommeliers, aangevuld met buitenlandse wijnmakers uit Frankrijk, Duitsland, Chili, Australië en Spanje.

Bron: deredactie.be

Reacties

Reageer!

© 2004-2024 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 16 juni 2024 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/beste-belgische-wijnen-verkozen.htm