Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Bodegas Salentein wereldwijd in KLM business class

De Salentein Reserve chardonnay 2006 is voor 2008 geselecteerd om wereldwijd geserveerd te worden in de business class van KLM. Het wijnhuis Bodegas Salentein is zeer verheugd over de samenwerking met KLM en ziet dit als een goede ontwikkeling voor het bedrijf. Bodegas Salentein is in 1997 opgericht door de bekende Nederlandse zakenman Mijndert Pon. Het wijnhuis ontstond vanuit liefde voor Argentinië en is inmiddels uitgegroeid tot een zeer succesvol bedrijf.

Bodegas Salentein verovert niet alleen Argentinië, ook de Europese markt en de VS importeren op steeds grotere schaal. Zodoende is Bodegas Salentein uitgegroeid tot een van de grotere wijnhuizen (bodegas) van Argentinië. Was Nederland eerder wat terughoudend richting Argentijnse wijn, deze houding verandert snel. Ons land staat inmiddels in de top vijf van wijnimporterende landen vanuit Argentinië wereldwijd.

Echte topwijnen van Bodegas Salentein zijn de Reserve cabernet sauvignon en de Reserve chardonnay. De Reserve cabernet sauvignon 2004 is een robijnrode, super premium wijn uit Mendoza met veel smaak en op eikenhout gerijpt. Deze houttonen ondersteunen het fruit en geven meer complexiteit. De wijn heeft een krachtige en intense smaak met een volle afdronk.
Naast de cabernet sauvignon is de Salentein Reserve chardonnay 2006 zeer de moeite waard. Deze Chardonnay is een exclusieve, rijke wijn. Prachtig goud van kleur met een neus van exotisch fruit, boter en honing. De smaak is krachtig, vet en mondvullend maar de frisse zuren zorgen voor een mooie balans.

Bron: slijtersvakblad

Reacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 26 februari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/bodegas-salentein-wereldwijd-in-klm-business-class.htm