Op zondag 20 november werden de beste Champagne en mousserende wijn verkozen door wijntijdschrift PersWijn. Daarnaast werd door Ronald Giphart ten overstaan van ruim 200 patrons, chefs en sommeliers bekend gemaakt wie door GaultMillau Nederland was gekozen tot de Chef van het jaar 2006 en Belofte van het jaar 2006. Dit jaar bezochten ruim 1000 bezoekers Champagne aan Zee, dat ook culinair een zeer geslaagd evenement was. Acht chefs maakten duizenden, op champagne afgestemde amuses.
Beste Champagne en mousserende wijn. Tot de beste Champagne werd verkozen Bollinger, Special Cuv¬ée van Wijn Verlinden. Als tweede eindigde Charles Heidsieck, Mis en Cave 2001 van Goessens en derde was Philipponnat, Royale Réserve van Vinites. De eer van de beste mousserende wijn viel te beurt aan Albert Sounit, Crémant de Bourgogne, Brut, Chardonnay van La Gironde. Tweede was Jansz, Brut 2000, Australian Quality Sparkling van Verbunt en derde Jané-Ventu¬ra, Brut Nature van Kwast Wijnkopers.