Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Broers Mondavi herenigen zich.

Robert Mondavi, 92 en zijn broer Peter, 90 hebben menig wijnliefhebber verrast door de eerste samenwerking in 40 jaar aan te kondigen.

De familieruzie bij de Mondavi's, één van Amerika's meest vooraanstaande wijnfamilies, die reeds vier decennia aansleepte heeft geleid tot het ontstaan van twee Napa dynastieën. Nu hebben de twee veteranen en hun zonen beslist samen en vat wijn te produceren en de 60 resulterende Magnums volgende zomer aan te bieden op de Nappa Valley veiling.

Het gezamelijke project, dat kort na de verkoop van Robert Mondavi Corporation aan Constellation Brands van vorig jaar komt, is een symbolisch gebaar dat - publiek - een einde moet stellen aan de strubbelingen die de families bijna een halve eeuw gescheiden hebben.

Volgens Peter Mondavi Jr, die de wijn samen mijn zijn neef Tim Mondavi, vroeger wijnmaker en lid van de raad van Robert Mondavi Winery, zal maken is de kloof tussen zijn vader en zijn oom over de jaren heen dichtgegroeid.

De ruzie begon toen de twee broers het niet eens raakten over het runnen van wijnmakerij Charles Krug, door hun vader gekocht in 1943. In 1965 verliet Robert Krug om zijn eigen Robert Mondavi Winery op te starten. Hij leidde het bedrijf naar internationale herkenning, samen met zijn zonen Michael en Tim.

Bron: DecanterReacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 18 januari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/broersmondaviherenigenzich.htm