Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Brussel is wijnplas zat.

BRUSSEL - De Europese Commissie gaat de steun voor de wijnteelt aanpakken. Brussel is het zat om 500 miljoen euro per jaar uit te geven aan het wegwerken van overtollige wijn. De kosten beslaan bijna de helft van de EU-begroting voor wijnbeleid.

Europees Commissaris Mariann Fischer Boel (Landbouw) presenteert 21 juni vier opties voor de betere aanpak, bevestigde haar woordvoerder maandag. Doel is het geld slimmer te besteden, niet om het budget te verminderen.

De EU kampt met een wijnplas, omdat Europeanen alsmaar minder wijn drinken. Als er toch een fles open gaat, komt die bovendien vaak van buiten Europa, zoals Australië of Chili. Door een overvloedige oogst in Zuid-Europa, moest Brussel in vorig jaar 7,5 miljoen hectoliter Franse, Spaanse, Griekse en Italiaanse wijn omvormen tot industriële alcohol en andere zaken.

Bron: nu.nlReacties

Reageer!

Geer JanssenDeel hun visie, door steun te verminderen zal men misschien de moeite nemen om een goede wijn te maken tegen een lagere prijs waardoor het kopen van die wijnen weer aantrekkelijk wordt!


© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 05 maart 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/brussel-is-wijnplas-zat.htm