Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Champagne en cognac breken Frans exportrecord

Vorig jaar heeft Frankrijk een recordhoeveelheid wijn en sterke dranken geëxporteerd. Champagne en cognac deden het uitzonderlijk goed. Dat meldt FEVS, de Franse vereniging van exporteurs van wijn en sterke dranken.

De export van wijn en sterke dranken deed het in 2006 12,9 procent beter dan in 2005 en is gegroeid tot 8,74 miljard euro, zo maakte Philippe Casteja, voorzitter van FEVS, bekend.

De champagnes deden het opnieuw even goed als in het recordjaar 1999. De verkoop van Franse champagnes in het buitenland is met 14,7 procent gestegen tot een waarde van 2,141 miljard euro. Vooral cognac krikte de export van sterke dranken op tot een waarde van 2,555 miljard euro (+16,4 procent).

De Franse export van die dranken gaat op de eerste plaats naar de VS. Het Verenigd Koninkrijk is de tweede belangrijkste afzetmarkt. Azië bevestigde in 2006 ook zijn groei. Singapore blijft de draaischijf in de regio, naast China en Hong Kong.

Ook Rusland groeide als afzetmarkt voor Frankrijk, ondanks de nieuwe Russische wetgeving die de verkoop van alcoholische dranken terugschroeft. De EU-markt is ,,nog maar'' goed voor 47,6 procent van de Franse export. Dit jaar zou de Franse export van wijn en sterke dranken naar Azië, Rusland en de VS haar groei moeten voortzetten, aldus de FEVS.

Bron: Het NieuwsbladReacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 26 februari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/champagne-en-cognac-breken-frans-exportrecord.htm