Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

De 'Apfelwein' is gered

De nationale drank van de Duitse deelstaat Hessen is gered: ook in de toekomst mag de drank 'Apfelwein' worden genoemd, zo heeft de minister-president Roland Koch van Hessen dinsdag bekendgemaakt.

Volgens de minister-president heeft de eurocommissaris voor landbouw, Mariann Fischer Boel, zowel Koch als de Hessische minister van economische zaken daar dinsdagmiddag haar woord op gegeven.

In Hessen was beroering ontstaan nadat bekend werd dat de Europese Commissie in het kader van Europese regelgeving voor de wijnmarkt overwoog om de regel uit te vaardigen dat alleen producten van druiven nog wijn genoemd mochten worden. Daarop kwamen regionale appelwijnproducenten en Hessische politici van alle partijen in het geweer om de naam 'Apfelwein' te behouden.

Uiteindelijk heeft de voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, zich door een persoonlijk appèl van de voorzitter van het Europese parlement, Hans-Gert Pöttering, laten overtuigen dat de naam 'Apfelwein' niet mocht worden afgeschaft.

"Ik ben blij en dankbaar dat de nachtmerrie nu over is", zei minister-president Koch. "De nationale drank van Hessen is nu met een korte, maar hevige campagne gered. Alle vrienden van de drank kunnen daar nu met een glas appelwijn op klinken."

Bron: De Telegraaf

Reacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 05 maart 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/de-apfelwein-is-gered.htm