Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Duitse oogst 2005 reeds begonnen.

Topkwaliteit en een gemiddelde hoeveelheid / Nationaal wordt de opbrengst op 10 Mio. hl geschat.

Een week vroeger als normaal begon men in Essenheim (Rheinhessen) met de hoofdpluk. De rode Regent met 90° Oechsle mocht de spits afbijten. Ook de andere druivenrassen uit alle 13 wijnbouwgebieden laten het beste vermoeden.

"De druiven konden dit jaar in ideale omstandigheden rijpen, waardoor ze eruit zien zoals op een postkaart. Vooral de zomerse temperaturen van eind augustus en begin september kwamen het rijpen sterk ten goede," spreekt een verheugde Armin Göring, directeur van het Duits Wijninstituut. Heel belangrijk waren ook de voldoende regenbuien in augustus, want in bepaalde regio's zoals bv. Pfalz traden er reeds droogteproblemen op. Verheugend zijn ook de stabiele vruchtzuren en de uitstekende gezondheid waarin de druiven verkeren. Zo kunnen de producenten in alle rust het optimale oogstmoment afwachten en het rijpheidpotentieel volledig benutten, want een lange rijping versterkt de uiteindelijke typiciteit van het druivenras in de wijn. "Wanneer het weer de komende 8 tot 10 weken normaal blijft, kan de wijnliefhebber zich verheugen op uitstekende wijnen van 2005, die tegelijk door een frisse fruitigheid zullen gekenmerkt worden", prognosticeert Armin Göring.

De meeste wijnproducenten kijken met ongeduld uit naar de nieuwe jaargang, daar de kelders intussen bijna leeg zijn. Met de verwachte opbrengst zijn de producenten zeker tevreden. "We rekenen dit jaar met een totale opbrengst van 10 miljoen hl in Duitsland. Daarmee bewegen we ons rond het langjarige gemiddelde." verklaart Armin Göring. Met deze goede vooruitzichten zullen de prijzen van de wijnen nagenoeg stabiel blijven. 2005 zal naadloos het rijtje van 4 opeenvolgende uitstekende jaargangen vervolledigen, wat het imago van Duitse wijn op internationaal vlak niets dan goeds doet.

Bron: duitsewijn.beReacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 02 maart 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/duitseoogst2005reedsbegonnen.htm