Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Eerste Japanse wijn toegelaten in E.U.

Het Londense restaurant Umu (in Mayfair) schenkt als eerste restaurant in de E.U. een Japanse witte wijn. De Shizen Cuvée Denis Dubourdieu 2006 is de eerste Japanse wijn die officieel toegelaten is in de E.U. Deze witte wijn wordt geproduceerd door het Japanse concern Asagiri met de hulp van Bordeaux-oenoloog Denis Dubourdieu. De wijn is gemaakt van de Japanse druif Koshu. Dat is tegelijk de naam van het belangrijkste Japanse wijnproductiegebied, waar de helft van de Japanse wijn vandaan komt. Het gebied ligt ten westen van Tokyo en ten noorden van de berg Fuji, in de Yamanashi-prefectuur. Umu is een Japans restaurant met een Michelin-ster.

Bron: wijnidee

Reacties

Reageer!

© 2004-2020 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 27 september 2020 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/eerste-japanse-wijn-toegelaten-in-e-u.htm