Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Eerste Nederlandse Ambassadeur du Champagne.

Noële Ruitenberg, wijndocente en -schrijfster voor Stilla en Studio Wine, heeft de Nederlandse Finale van het eerste Europese Concours voor Champagne Ambassadeurs gewonnen. Zij zal Nederland gaan vertegenwoordigen bij de Europese Finale die in november 2005 in Epernay gehouden wordt. De Nederlandse Finale vond plaats op zaterdag 15 oktober 2005 in de residentie van de ambassadeur van Frankrijk, zijne excellentie Jean-Michel Gaussot te Den Haag. Voor een vakjury moest een mondelinge proef worden afgelegd door de drie kandidaten, die bestond uit twee onderdelen: 4 verschillende flessen Champagne van commentaar voorzien en het beantwoorden van vragen. De winnaar werd tijdens het aperitief bekend gemaakt door de ambassadeur van Frankrijk.

Noële wint met deze wedstrijd een verblijf van een week in de Champagne streek met onder andere bijzondere bezoeken en de Europese finale. Daarnaast wint zij een assortiment Champagne flessen en gegraveerde "Les Ambassadeurs du Champagne" flûtes. Cees van Casteren (Cees van Casteren Wine Consultancy) eindigde op de tweede plaats. Paul Schmit (Passie voor Wijn) eindigde op de derde plaats.

De jury bestond uit: Ellen Dekkers, cursusleidster van de Wijn Academie; Gert Crum, wijnschrijver; Cees Vos, voorzitter van het Nederlands Gilde van Sommeliers; Delphine Géraud, oenologe van de afdeling Communicatie van het CIVC en Stéphanie van Rantwijk van het Champagne Informatie Centrum (Nederlandse vertegenwoordiging van het CIVC).

Noële Ruitenberg zal samen met de zeven andere ‘landen winnaars’, afkomstig uit Frankrijk, Engeland, Duitsland, België, Italië, Zwitserland en Spanje deelnemen aan de Europese Finale van 21 tot en met 24 november 2005. De internationale jury bestaat uit professionele vertegenwoordigers (vakpers, docenten en sommeliers) van de acht deelnemende landen en medewerkers van het CIVC. Ellen Dekkers zal Nederland vertegenwoordigen in de internationale jury. Door middel van het Europese Concours voor Champagne Ambassadeurs wil het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne (CIVC) de beste docenten belonen voor hun educatieve werkzaamheden op het gebied van Champagne. Iedereen die zich op beroepsmatige manier bezighoudt met het geven van onderwijs over Champagne, kortom docenten van hotelscholen, wijnclubs en -instituten, kunnen zich ook volgend jaar weer inschrijven voor deze wedstrijd die jaarlijks zal terugkeren.Meer informatie over het verloop van de wedstrijd, alsmede over de finales in de overige 7 deelnemende landen is te vinden op: www.lesambassadeursduchampagne.com.

Bron: het slijtersvakbladReacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 03 maart 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/eerstenederlandseambassadeurduchampagne.htm