Miguel Torres is bekend om zijn kwaliteitswijnen, voornamelijk uit Catalunya (Noord-Oost Spanje), waar de roots liggen van de familie Torres. Het wijngebied Catalunya is door het familiebedrijf Torres naar een hoger niveau gebracht, waaraan het gebied zijn D.O. kwaliteitspredikaat heeft te danken. Spanje heeft naast Catalunya, nog veel meer wijngebieden. En omdat Miguel Torres altijd erg vernieuwend wil zijn, kijkt hij ook buiten de grenzen van Catalunya. Zo was hij een van de eersten die zag dat Chili het wijnland is bij uitstek en produceert hij al jarenlang wijnen in Chili, maar ook in Californië. Inmiddels heeft Torres in de Ribera del Duero wijngaarden aangeplant. En hierdoor is onlangs een fantastische wijn tot stand gekomen; Celeste. Celeste werd geboren met een speciaal kenmerk. Dat van de familie die drie eeuwen lang leefde met intense hartstocht voor de wijnstok en haar wijnen een uniek karakter en uitgelezen kwaliteit verleende. Het geheim van het Torres wijnmakingsproces is generatie op generatie doorgegeven. Een geheim dat Celeste vandaag de dag tot een uitzonderlijke wijn maakt. Tinto fino; lichaam en geest Celeste bestaat voor 100% uit tempranillo druiven, afkomstig uit de Ribera del Duero, in de streek bekend als tinto fino. Een juweel uit dit land van contrasterende temperaturen, die niet met andere variëteiten hoeft te worden vermengd. Deze druif heeft buitengewoon veel pigment en een fruitige zuurgraad, kwaliteiten die bijdragen tot een elegante, goed gestructureerde wijn. Celeste is een weelderige wijn, boordevol fruit, body en kleur: even uniek als de nachtelijke hemel in de Ribera del Duero.
Bron: het slijtersvakblad