Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Ernst Loosen bij de wereldtop.

Voor de eerste keer in 20 jaar plaatste het wereldwijd bekende en gerenommeerde Britse wijnmagazine "Decanter" een Duitse wijnproducent in hun "Hall of Fame" en bekroonde Ernst Loosen als 'Man of the Year 2005". Hij krijgt daarmee een ereplaats naast klinkende namen uit de wijnwereld die hem zijn voorgegaan zoals Antinori, Mondavi, Angelo Gaja, Jancis Robinson, Michael Broadbent of Hugh Johnson. Decanter loofde Loosen met de volgende woorden : "Riesling-Koning Ernst Loosen heeft voor het imago en handel met Duitse wijn wonderen bewerkstelligd sinds hij 2 decennia geleden het familiedomein Dr. Loosen in Bernkastel (Mosel) overnam." Decanter prijst Loosen als een onvermoeibare internationale ambassadeur, niet alleen voor zijn eigen wijnen, maar ook voor topriesling in het algemeen van de Moezel. Voor Armin Göring, directeur van het Duits Wijninstituut (DWI), is deze onderscheiding een verdere mijlpaal in het verhaal van de wereldwijde Riesling-Renaissance.

Ook het Weingut Schloss Schönborn (Hattenheim, Rheingau) kreeg een lauwerkrans: de "Wine Spectator" bekroonde de Riesling Trockenbeerenauslese 2003 uit de Erbacher Marcobrunn met een uiterst zeldzame topquotatie van 100 punten !

Verkooppunten in België van Weingut Dr. Loosen en Schloss Schönborn kunt u vinden op de website www.duitsewijn.be onder de rubriek "Verdelers"

Bron: duitsewijn.beReacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 05 maart 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/ernstloosenbijdewereldtop.htm