Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Eta Aanslag op La Rioja Alta

Alberto Oteo, de financieel directeur van Bodegas LA Rioja Alta, heeft laten weten dat zijn bedrijf in Haro het liefst doorgaat met de dagelijkse bedrijfsvoering, nadat bekend was geworden dat ETA een aanslag had gepleegd op de bodega op 13 november. De deelregering van Rioja had eerder laten weten dat er een ontploffing was geweest in een hokje net buiten de bodega. In eerste instantie dachten de autoritieten dat het om een gasfles ging.

Maar na een anoniem telefoontje op maandag de 14e naar het dagblad Gara, werd duidelijk dat het een aanslag van ETA was. De resten van de bom werden later ook teruggevonden. Gelukkig bleef de schade beperkt tot het hokje.

Er werd tevens een pamflet gevonden met het logo van ETA, waarop de namen van bedrijven stonden vermeld, die volgens ETA hun revolutionaire belasting niet hadden betaald.

De financieel directeur was niet blij met het nieuws dat het een aanslag bleek te zijn, maar was van de andere kant wel opgelucht dat er geen gaslekken waren. Hij vertelt de pers dat hij opgelucht was dat zijn bedrijf voldoet aan alle normen van veiligheid.

Bron: wijnplein.nlReacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 06 maart 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/eta_aanslag_op_la_rioja_alta.htm