Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

EU naar WTO in drankgeschil India

BRUSSEL (ANP-AFX) - De Europese Unie heeft besloten om een lang lopend geschil met India over drankimport voor te leggen aan de Wereldhandelsorganisatie (WTO). De EU wil dat India een einde maakt aan zijn hoge invoerheffingen op wijn en sterke drank, zo maakte een woordvoerder in Brussel bekend.

Volgens de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, zijn de Indiase invoerheffingen en belastingen op drank in strijd met de beginselen van de WTO. In eerste instantie zal de WTO formeel worden geraadpleegd over de kwestie. Als dat niets oplevert, kan eventueel een geschillencommissie worden ingesteld. De gang naar de WTO kan uiteindelijk de weg vrijmaken voor tegenmaatregelen.

De EU besloot in actie te komen na klachten van Europese producenten van wijn en sterke drank. Door de hoge invoerheffingen kunnen zij hun product moeilijk kwijt op de Indiase markt. Volgens Indiase functionarissen is het niet eenvoudig om het geschil op te lossen omdat het de deelstaten zijn die over accijnzen gaan.

Bron: De Financiële Telegraaf

Reacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 26 februari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/eu-naar-wto-in-drankgeschil-india.htm