Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Fiscus brengt champagnehuis in het nauw.

De bekende Franse champagnefamilie Taittinger doet zeer waarschijnlijk haar hotels, waaronder het beroemde Hotel Crillon gelegen aan de Place de la Concorde in Parijs, en het eigen champagnemerk in de verkoop. De vermoedelijke reden van de verkoop is dat sommige familieleden geld willen zien omdat ze overhoop liggen met de belastingdienst.

De veertig leden tellende familie heeft een belang van 35 procent in het champagnehuis Taittinger SA, dat een beurswaarde heeft van 1,15 miljard euro. Verder heeft het 44,1 procent van de aandelen en 53,2 procent van het stemrecht in Société du Louvre, een holding waarin hotels en luxeartikelen zijn ondergebracht met een marktwaarde van 1,67 miljard euro. Daaronder vallen naast Hotel Crillon in Parijs de dure Concorde-hotels en de goedkopere ketens Campanile en Premiere Class. De meeste vestigingen zitten in Frankrijk. De groep telt in de Benelux 24 hotels en restaurant, waaronder een Campanile-vestiging in Zwolle.

President-commissaris Claude Taittinger meldt in de Franse krant Les Echos dat er op dit moment van verkoop nog geen sprake is. ‘Er is nog geen besluit genomen. We staan niet met de rug tegen de muur en verkopen niet tegen elke prijs.’ Wel is duidelijk dat Taittinger steeds meer merkt van de groeiende concurrentie in de champagnehandel en hotelwereld. Gevoed met een conflict met de belastingdienst maakt verkoop van het bedrijf niet ondenkbaar.

De familie Taittinger heeft de banken BNP Paribas en Rothschild in de arm genomen om het proces van een mogelijke verkoop te begeleiden. Een opsplitsing van het champagnemerk en de hotelbedrijven ligt daarbij voor de hand. Inmiddels circuleren meerdere namen van mogelijke kopers. Zo zou Pernod Ricard interesse hebben voor het champagnemerk en heeft Accor oren naar de hotels van Taittinger.

Bron: zibb.nlReacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 18 januari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/fiscusbrengtchampagnehuisinhetnauw.htm