Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Frans voorstel voor gezondheidswaarschuwing op wijnfles

De Franse wijnwereld is in rep en roer over een advies van een commissie om een gezondheidswaarschuwing op het etiket van een fles wijn te zetten.

Een regeringscommissie onder leiding van journalist en ex-alcoholist Hervé Chabalier concludeert dat 5 miljoen Fransen regelmatig alcohol misbruiken en dat 2 miljoen van hen alcoholverslaafd zijn. Het rapport is als een bom ingeslagen. Belangengroepen pro en contra hebben inmiddels gereageerd.

Parti d'En Boire, een lobby voor Franse alcoholgebruikers, roept in de landelijke dagbladen op tot zelfregulering en hekelt de overdreven beschermingsmaatregelen. In Frankrijk laait de discussie op, of wijn deel is van de Franse cultuur en daarmee ook een uitzondering vormt op algemene waarschuwingen voor alcoholgebruik.

De Franse minister van Volksgezondheid moet zich nog uitspreken over het advies van de commissie of de de waarschuwing op etiketten van Franse wijn moet worden vermeld.

Hier horen we nog van...Reacties

Reageer!

StevenNogal overdreven en jammer van de vele mooie etiketten (die zullen verprutst worden).

RUDYGaat men dezelfde weg op als de belachelijke opmerkingen op tabak - niemand rookt minder, dus voor wijn, en andere alcoholische dranken, heeft dit geen enkel nut !

StevenOp tabak is het nog enigszins anders. Roken is zéér ongezond, of je nu 1 sigaretje of 1 pakje per dag rookt, het is en blijft ongezond. Bij wijn (en de meeste andere dranken) ligt de situatie iets anders, wijn kan zelfs goed zijn voor de gezondheid. Uiteraard: alles met mate..

MarcVoor mij niet gelaten maar laat inderdaad de mooie etiketten niet verprutsen, plak er nog maar eentje bij. Plak er dan nog een fotootje bij van een of ander politicus dan is die ook weer gelukkig.

grietdatum?

StevenIn het archief staan alle datums vermeld..


© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 07 maart 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/frans_voorstel_voor_gezondheidswaarschuwing_op_wijnfles.htm