Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Franse wijnboeren vrezen droogte.

Volgens de laatste ramingen van het Franse ministerie van Landbouw en Visserij zal de komende Franse wijnoogst rond de 5, 52 miljard liter uit gaan komen, ongeveer een procent hoger dan het gemiddelde van de laatste vijf jaar en 6-7% beneden het niveau van het grote oogstjaar 2004.
Maar de meeste wijnboeren maken zich zorgen over de steeds langduriger periodes van droogte waarmee ze worden geconfronteerd.

Er worden ongeveer 2% minder AOC-wijnen geproduceerd, terwijl de productie van vins de pays verder zal groeien. Van de oogst zal 2,4 miljard liter appellation-wijnen zijn (VQPRD), 1,5 miljard liter vins de pays en 710 miljoen liter andere wijnen en druivenmost.
Hoewel de koude in februari en maart in eerste instantie zorgde voor een vertraging in de groei van de druivenranken, heeft het mooie juniweer de zaak weer enigszins bijgetrokken. In sommige delen van Frankrijk (Zuidwesten en Bourgogne) werd wat hagelschade genoteerd, maar niet meer dan in andere jaren. Wijnboeren moesten meer in actie komen dan anders tegen ziektes als meeldauw en o´dium. Maar de meeste wijnboeren maken zich zorgen over de steeds langduriger periodes van droogte waarmee ze worden geconfronteerd. In tegenstelling tot in landen in de 'nieuwe wereld' is het irrigeren van wijnstokken in de groeiperiode in de EU verboden.

Bron: SlijtersvakbladReacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 27 februari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/fransewijnboerenvrezendroogte.htm