Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Fusie tussen Vinfruco en Stellenbosch

De fusie van de wijngaarden Vinfruco-Stellenbosch die eerder dit jaar in juni werd aangekondigd is nu werkelijkheid geworden door het oprichten van Omnia Wijnen, een bedrijf dat nu één van de belangrijkste wijnexporteurs van Zuid-Afrika is.

Omnia is een aanpassing van van het Latijnse woord 'Omni', wat zoveel wil zeggen als 'alles-omringend'. In deze context slaat de term op de betrokkenheid van Omnia Wijnen in het volledige proces van wijngaard tot consument.

Het nieuwe bedrijf heeft meer dan twee honderd aandeelhouders, met inbegrip van institutionele investeerders, landbouwindustrie, wijnproducenten, druivenkwekers en privé individuen. Hermann Böhmer, de vroegere directeur van Stellenbosch, is benoemd tot CEO van Omnia Wijnen en Dr. Paul Clüver, vroeger voorzitter van Vinfruco, is verkozen tot voorzitter van het nieuwe bedrijf.

Hermann Böhmer in een commentaar op Omnia wijnen: "Onze visie is globaal erkend te worden als het belangrijkste Zuidafrikaanse wijnbedrijf. Wij zijn er stellig van overtuigd dat door elkaars respectievelijke sterke punten te gebruiken, zoals onze gevestigde sterke merken, gecombineerd met de kostenbesparingen van een samensmelting, wij de concurrentie internationaal beter aankunnen."

Omnia wijnen zal een jaarlijkse omzet van ongeveer ongeveer 2.2 miljoen kisten hebben. De export zal 80% van omzet vertegenwoordigen. De toekomstige plannen omvatten consolidatie van deze uitvoerbasis, hoofdzakelijk in de UK en Europa, en ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden, in het bijzonder in de Verenigde Staten.Reacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 07 maart 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/fusietussenvinfrucoenstellenbosch.htm