Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Glas in de wijngaard

Enig creatief denken is de Nieuw-Zeelandse wijnsector niet vreemd. Wat doe je namelijk als er een glasprobleem is, de glasberg die gerecycled moet worden steeds groter wordt, maar de kosten om dat glas te verschepen vanaf South Island naar Auckland dermate groot zijn dat dat eigenlijk niet loont? Dan ga je creatief denken, je zet een bedrijfje op die manieren gaat bedenken dat glas op een andere manier te hergebruiken. Je gaat het glas malen en strooit het in de wijngaarden onder de wijnstokken, waar het glas het zonlicht en de warmte refelecteert op de druiven wat weer een gunstig effect heeft op het suikergehalte van die druiven. Dit word nu al gedaan met onderandere mosselschelpen. Bijkomend voordeel van het gebruiken van gemalen glas zou zijn dat het ook de vorst uit de grond houdt. Op blote voeten druiven plukken is er denk ik niet meer bij.

Bron: wijn.blog.nl / The National Business Review



Reacties

Reageer!

© 2004-2020 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 26 september 2020 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/glas_in_de_wijngaard.htm