Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Gordon Russell ‘Wine Maker of the Year’

Gordon Russell, Senior wijnmaker van het Esk Valley Estate in Nieuw-Zeeland, is tijdens de Royal Easter Wine Show 2007 in Nieuw-Zeeland als overwinnaar uit de strijd gekomen: hij won de prestigieuze titel van ‘Winemaker of the Year’. De Royal Easter Wine Show bestaat al 54 jaar. Het is één van de meest toonaangevende wijnconcoursen van Nieuw-Zeeland, waardoor het inzendingen van vrijwel alle wijngoederen uit het hele land krijgt. De competitie wordt geleid door Master of Wine Bob Campbell en de beroemde Australische wijnschrijver James Halliday.
Naast de titel van ‘Winemaker of the Year’ wonnen Gordon en zijn team van Esk Valley Estate ook nog prijzen voor zowel de beste syrah en de beste Wijn van het Concours met de Esk Valley Reserve Syrah 2005. En de medailleregen ging nog even door: twee zilveren medailles werden toegekend aan Esk Valley Estate voor zijn Black Label Verdelho 2007 en Black Label Syrah 2005, terwijl de Black Label Chardonnay 2006, Black Label Chenin 2006, Black Label Merlot/Cabernet Sauvignon/Malbec 2005 en Black Label Merlot 2005 alle een bronzen medaille kregen.

Gordon is een uiterst bekwame en dynamische wijnmaker, die uitzonderlijke wijnen voor Esk Valley Estate produceert en daarnaast veel verschillende druivensoorten verbouwt die niet direct met Nieuw-Zeeland geassocieerd worden, maar die floreren in het gebied van Hawkes Bay, zoals chenin blanc, merlot, malbec en cabernet sauvignon. Gordon experimenteert met deze ‘vreemde eenden’ resulterend in knisperend frisse, volle witte wijnen, fruitige, elegante rosé’s en rijke en complexe rode wijnen. Esk Valley Estate, opgericht in de jaren ’30 van de vorige eeuw, is één van de topwijnhuizen in Hawkes Bay. Het is gelegen in het beste wijngebied van Nieuw-Zeeland en is één van de weinige wijnmakerijen die nog altijd zijn rode wijnen handmatig en op traditionele wijze produceert. De Esk Valley Estate-wijnen worden alom erkend vanwege hun karakteristieke, ‘handgemaakte’ stijl, en kunnen bij diverse exclusieve wijnspeciaalzaken in Nederland gekocht worden.

Bron: slijtersvakblad

Reacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 26 februari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/gordon-russell-wine-maker-of-the-year.htm