Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Grote wijnfraude ontdekt in Aarschot.

In de Vlaams-Brabantse gemeente Aarschot is een grote fraude met Franse wijnen aan het licht gekomen. Een bottelarij zou jarenlang Franse kwaliteitswijnen gemengd hebben met minderwaardige wijnsoorten en die verkocht hebben als 'appelation'-wijn.

Vier personen, onder wie twee directeurs van het bedrijf, zouden aangehouden zijn maar ontkennen elke betrokkenheid. Het onderzoek kwam er op verzoek van de Franse gendarmerie die de fraude op het spoor was gekomen. Enkele jaren geleden zou er al een eerste onderzoek naar gelijkaardige praktijken in het bedrijf geweest zijn, maar dat zou de betrokkenen er niet van weerhouden hebben gewoon door te gaan met hun handel. (belga)

Bron: Het Laatste Nieuws

Reacties

Reageer!

Marcel AndriesNa slechts 60 jaar lang vervalsen, treed het gerecht op. Dit op uitdrukkelijk verzoek van Parijs. Die mannen kunnen ook niks verdragen!

Peter HermanIs Geens-Benelux niet n van de belangrijkste leveranicers van de Groot Distributie?

Patrick OonkWat een snelle reactie! Ik werkte begin jaren 90 in de wijnhandel en we hadden altijd al sterke vermoedens dat bij de Firma Geens iets mis was. Eindelijk gerechtigheid, maar de vraag blijft hoe het zo lang heeft kunnen duren.

Jan schellekensT'iswel erg dat door de schuld van n choemelaar er nu 70 en later misschien nog veel meer mensen op straat staan

GertSpijtig voor de mensen die er grote en dure wijnen gekocht hebben! ....


© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 03 maart 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/grote-wijnfraude-ontdekt-in-aarschot.htm