Hoewel de Franse marktonderzoekers van UBI-France nog veel slagen om de arm houden, geven de exportresultaten van het eerste kwartaal van 2006 alle aanleiding voor wijnboeren de toekomst toch weer met meer optimisme tegemoet te zien. De exportcijfers wijn en gedistilleerd zijn voor het eerst sinds lange weer onder de nullijn gekropen. Met andere woorden: de export van Franse wijnen en distillaten zit weer in de lift. Grofweg werd er in het eerste kwartaal van 2006 een groei van het exportvolume genoteerd van 3,5%. De exportwaarde steeg zelfs met bijna 17% en kwam uit op € 3,9 miljard.
En dat betekent dat er ondanks de overschotten op de wereldmarkten toch beter werd betaald. Voor de export van champagne (+31%) nam flink toe, terwijl de cognacexport 12% groeide. De export van grands crus uit de Bordelais sloeg evenwel alle records. De export steeg met maar liefst 60 (!)%. Ook de Languedoc-Roussillon en de Beaujolais profiteerden van de verbeterde marktomstandigheden.
Bron: slijtersvakblad