Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Klassiek Europa: Zwitserse wijnen

Op de wijnbeurs Klassiek Europa (georganiseerd door het vakblad Wijnpers) konden we van importeur ‘Wine from the Alps’ (site met webshop)  een aantal Zwitserse wijnen uit Wallis proeven.
 
Van de twee Fendants du Valais (100% chasselas) kon de ‘Vin des Chanoines’ (€ 6,95) ons minder bekoren dan de ‘Pierrafeu’ (€ 8,95). De fruitige Chanoines heeft een neus van witte bloemen en uiterst geschikt voor bij harde stevige kazen of een kaasfondue. De Pierrefeu is verfijnder met veel meer mineralen (dankzij een silex ondergrond), al is er ook hier sprake van wit fruit en dito bloemen. Deze wijn kan naast kaas zeker ook het betere viswerk begeleiden.  
 
De Dôle Blanche "Le Pichet" (€ 7,45) is een licht zalmroze rosé gemaakt van 50% Pinot noir en 50% Gamay. Mooie aroma’s met hint van aardbei en frisse zuren. Pittige finale waardoor deze wijn uitstekend past bij kruidige wokgerechten.
 
De rode Dôle du Valais AOC "Chanteauvieux" (€9,95) heeft ook Pinot Noir en Gamay als basis. De wijn heeft naar mijn smaak te veel zuren aan boord, waardoor het rood fruit niet helemaal tot zijn recht komt. Een stuk beter vonden we de AC Mondeuse “St Jean de la Porte” (€ 11,40, 2004), een rode wijn uit de Savoie (Frankrijk) gemaakt van 100% Mondeuse. Een erg donkere wijn met vette tranen en een aroma van krieken. De krieken zetten zich door in de mond zonder al te zuur te zijn, goede tannines en een mooie volle smaak. Mooie afdronk.

Door Karl Gilis

Meer over Klassiek Europa 2006:

Reacties

Reageer!

Mimi MooymanWine from the Alps laat u hierbij weten dat zij de besproken wijnen ook in Belgie aflevert aan dezelfde condities als die gelden voor Nederland.


© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 26 februari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/klassiek-europa-zwitserse-wijnen.htm