Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Margaux en Latour 2005 onbetaalbaar

Chateau Margaux en Chateau Latour hebben als laatsten hun en primeurprijzen bekend gemaakt. Voor elke fles af chateau van de jaargang 2005 zal de recordprijs van 350 Euro, 4200 Euro voor een kistje dus, moeten worden neergeteld. Onder de 500 euro zal deze wijn dan ook nergens te koop zijn.
Zelfs de meest decadente en kapitaalkrachtige wijnliefhebbers vinden dit nu te gek worden en schijnen de jaargang 2005 links te gaan laten liggen.

Zie Decanter.

Bron: wijn.blogo.nl

Reacties

Reageer!

wijn.blieb.nlIk ben het met je eens dat dit belachelijke prijzen zijn. Mar op dit moment zijn er kennelijk mensen die deze bedragen toch willen betalen. Maar een instorting van de prijzen zoals na de oogst 1972, die uiteindelijk toch tegenviel, ligt op de loer. John.

ChristopheIk vind het enorm spijtig dat de chateaux naar maximale winsten streven door wijnen te maken die vooral Bob Parker plezieren, dan wachten op de score van laatstgenoemde en vervolgens pas hun prijs bepalen. Het gevolg is dat deze wijnen in goede jaren pure investeringsproducten worden en niet meer bereikbaar zijn voor niet-miljonairs. Ik vraag me af of de Bordelese top-chateaux ooit al eens hebben nagedacht over termen als ethiek en deontologie...


© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 07 maart 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/margaux-en-latour-2005-onbetaalbaar.htm