Nieuws
Minder alcoholische wijn moet vrouwen aan het drinken krijgen.
De laatste jaren is het alcoholgehalte in wijn gestegen naar 12,5 tot 14,5 procent. De meeste vrouwen vinden dit te sterk, en keren zich af van wijn. Dit blijkt uit een onderzoek van de Britse supermarktketen Sainsbury’s. De stijging van het alcoholpercentage in wijn is vooral te wijten aan de manier waarop wijn nu wordt geproduceerd. Vooral vrouwen vinden de hedendaagse wijnen maar moeilijk te verdragen.
Minder calorieënSpeciaal voor hen, en gezondheidsbewuste wijnliefhebbers, werd de Early Harvest ontwikkeld. “De Early Harvest is, zoals de naam het zegt, gemaakt van de eerste druiven van het seizoen. Door het wijnproductieproces zal de wijn op natuurlijke wijze 19 procent minder calorieën en minder alcohol (9,5 procent) bevatten,” verklaart Julian Dyer, een Australische wijninkoper.
Lees het volledige artikel op de website van Het Laatste Nieuws
Reacties
wilfrieddriehuis@planet.nlWaar is deze wijn te koop?