Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Moezel krijgt nieuwe categorie Grosse Gewächse

Net nu er eindelijk wat meer klaarheid in de Grosse Gewächse leek te gaan komen met uniforme benamingen en criteria, is er volgens het Haagse Wijn Informatiecentrum een verwarrende nieuwe categorie Grosse Gewächse bijgekomen! Het betreft een initiatief van de Bernkasteler Ring, een regionale vereniging van producenten aan de Moezel, die deze wijnen voor het eerst heeft laten veilen bij de traditionele Herbstversteigerung. Het oogstjaar voor de primeur is 2005. 

Evenals bij de reeds bestaande Grosse Gewächse gaat het om wijnen die volgens speciale, redelijk strenge criteria geproduceerd worden. De gekozen naam is enigszins misleidend en lijkt meer ingegeven te zijn door overwegingen van rivaliteit ten opzichte van de nationale VDP dan van consumentvriendelijkheid. Deze nieuwe 'Grosse Gewächse Bernkasteler Ring', zoals de officiële naam luidt, hebben namelijk niet dezelfde status als 'echte' Grosse Gewächse die vooralsnog alleen door leden van VDP geproduceerd worden. Leden van de Bernkasteler Ring zijn geen VDP-lid en omgekeerd.
Grosse Gewächse van VDP-leden aan de Moezel, aaneengesloten binnen de Grosser Ring, heten overigens Erste Lagen. In een later stadium zal Erste Lage het nationaal overkoepelende begrip voor wijnen uit geklasseerde wijngaarden in heel Duitsland gaan vormen en wordt Grosses Gewächs een subcategorie voor droge wijnen. Ook aan de Moezel.

Bron: slijtersvakblad

Reacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 26 februari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/moezel-krijgt-nieuwe-categorie-grosse-gewaechse.htm