Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Mogen de renners wijn drinken tijdens de Tour?

Het is niet onomstotelijk bewezen dat het heilzaam werkt, maar toch mogen de renners wel degelijk genieten van een glaasje Franse wijn tijdens hun drie weken in de Tour, en dat vooral om het moreel op te krikken. "Vroeger was het absoluut taboe, maar nu is er een strekking in de gezondheidsleer die beweert dat een glas wijn bij het eten de opname van ijzer bevordert, waardoor het wat algemener aanvaard is", zegt Dirk Nachtergaele, verzorger bij Quick Step-Innergetic. "Toch moet je al die theorieën kunnen relativeren. Als je vijftig boeken leest over voeding, krijg je dertig of veertig verschillende standpunten over wat goed en slecht is voor de renners."

"Een glaasje drinken mag dus, maar het moet met mate gebeuren. Er is tijdens de Tour geen enkele renner die dronken zijn bed in kruipt. De meesten drinken één of twee glazen in het anderhalf uur dat ze aan tafel zitten. Dat is niet spectaculair, maar het is mentaal wel van belang. Een wijntje is eens wat anders dan altijd maar weer dat water of die zoete sportdranken."

"De meeste renners hebben op Tourdagen al een suikerrijk ontbijt binnen en hebben de hele dag al suikers moeten opnemen. Dan doet een glaasje wijn wel eens deugd, net als bijvoorbeeld een broodje met zoute ham. Dat breekt een beetje het strikte eetregime, want de meeste renners zien het niet zitten om perfect uit te rekenen wat ze allemaal naar binnen nemen van voedingsstoffen. Laat ons zeggen dat wat variatie toegestaan is, zolang de renners maar niet te veel buiten de lijntjes kleuren."
Bron: Het Nieuwsblad (TLB)

Reacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 18 januari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/mogen-de-renners-wijn-drinken-tijdens-de-tour.htm