Als de “r” weer in de maand zit, weten we het zeker: de zomer is voorbij. De dagen worden korter, de zon maakt helaas plaats voor wind en regen en het wordt kouder. Maar wat we ook niet mogen vergeten: als de “r” weer in de maand zit, zijn ook de nieuwe, verse mosselen volop aanwezig. Lekker met een koud glas Alsace wijn!
Alsace: dé streek voor lekkerbekken!
De Alsace, of Elzas op z’n Nederlands, is één van de mooiste wijnstreken van Frankrijk. In het noordoosten, tegen de Duitse grens aan, liggen de wijngaarden van de Alsace ingeklemd tussen de Vogezen en de Rijn. Het is een gebied met prachtige natuur en lieflijke dorpjes met monumentale vakwerkhuizen.
De Alsace staat ook bekend als dé culinaire regio van Frankrijk. Nergens anders vind je namelijk zoveel sterrenrestaurants als hier! En dan hebben we het nog niet eens over de wijnen gehad. Van droog tot zoet, van fris tot kruidig; de wijnen uit de Alsace worden gekenmerkt door hun grote verscheidenheid. Eigenlijk is er voor ieders smaak wel een bijpassende wijn te vinden! Daarnaast zijn ze ook uitstekende begeleiders van gerechten, want door hun grote variëteit is er bij elk gerecht wel een lekkere Alsace wijn te bedenken.
Mosselen en Alsace wijn: een mossel wil tenslotte ook wel eens wat!
Mosselen met een lekker sausje en frites, roergebakken mosselen met gedroogde tomaat, een salade met gefrituurde mosselen: de mogelijkheden met mosselen zijn eindeloos. En het makkelijke is dat bij elk mosselgerecht wel een Alsace wijn te vinden is.
Een aantal ideeën:
Bron: www.wijninfo.nl