Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Nieuwe AOC Bourgogne Tonnerre.

De Bourgogne, toch al zodanig rijk gezegend met appellations, dat wel gesproken wordt over een lappendeken van AOC’s, heeft er nog maar eens een nieuwe bijgekregen. Het is Bourgogne Tonnerre in het noordelijke departement Yonne, niet ver van Chablis. De AOC is van toepassing op zes gemeentes, waaronder naamgever Tonnerre, en geldt uitsluitend voor witte wijnen. Het productiegebied telt 756 hectare. Voor nieuw aan te planten wijngaarden is een plantdichtheid van 6400 stokken per hectare voorgeschreven met een tussenruimte van 1,30 meter tussen de rijen. De maximum opbrengst is bepaald op 5500 liter per ! hectare. Bourgogne Tonnerre is de tweede appellation Bourgogne plus gemeentenaam. Eerder was dat al het geval met Bourgogne Vézelay, waarvoor overigens strengere voorschriften zijn uitgevaardigd. Wie volgt?

Bron: wijninformatiecentrumReacties

Reageer!

Sam SlangenWeet iemand of deze nieuwe a.o.c. geldt voor wijnen gemaakt van de Chardonnaydruif of mogen er andere druivenrassen gebruikt worden?

ToonIndien je dit -met zekerheid- wil weten, denk ik dat je best even de specificaties van deze AOC opvraagt bij het INAO.


© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 27 februari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/nieuwe-aoc-bourgogne-tonnerre.htm