Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Nieuwe DAC in Oostenrijk: Kremstal

Oostenrijk heeft er een nieuwe DAC (Districtus Austriae Controllatus) bij. De kersverse herkomstbenaming geldt met ingang van het oogstjaar 2007 voor wijnen op basis van grüner veltliner en riesling uit het gebied Kremstal. Kremstal is daarmee Oostenrijks vierde DAC na Weinviertel (2003), Mittelburgenland (2006) en Traisental (2007)

Het Kremstal ligt, zoals de naam aangeeft, in de directe omgeving van de stad Krems, op de noordelijke oever van de Donau. Het grenst aan de Wachau en aan het Kamptal. Van oudsher ligt de nadruk hier op de productie van witte wijnen, met een hoofdrol voor grüner veltliner en riesling. Het lag daarom voor de hand dat de typiciteit van het gebied gekoppeld zou worden aan deze twee rassen.

De DAC Kremstal biedt ruimte biedt aan twee categorieën, standaard en Reserve. In het beide gevallen moeten de wijnen volledig droog van smaak zijn. Bij de standaardversie mogen er geen sporen van botrytis of hout voorkomen en is het alcoholpercentage beperkt tot 13. Voor krachtige wijnen met meer dan 13% is de aanduiding Reserve weggelegd. Hier zijn botrytis en hout wel toegestaan. Wijnen uit het Kremstal die niet voldoen aan de DAC-criteria gaan voortaan de regionale herkomstbenaming Niederösterreich dragen.

Bron: WijninformatiecentrumReacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 18 januari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/nieuwe-dac-in-oostenrijk-kremstal.htm