Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Oogstbericht Côtes du Rhône

Het uitzonderlijke zomerweer belooft een uitstekende jaargang 2007 voor de AOC Côtes du Rhône en Rhône dal

De combinatie van uitzonderlijke weersomstandigheden in het Rhône dal, plus de goede oplettendheid van de wijnmakers, hebben ervoor gezorgd dat de oogst 2007 van een uitstekende kwaliteit was. De eerste tekenen van de goede rijpheid die aan het begin van de oogst werden aangekondigd, kunnen nu worden bevestigd.

Volgens de wijnproducenten, zijn er zelden zulke rustige millésimes geweest.

De eerste proeverijen in de wijnkelders
 • De Côtes du Rhône en andere Zuidelijke Rhône appellatiies onthullen veel kleur, aroma en expressie bij de eerste jonge wijnen.
 • De wijnen hebben duidelijk veel fruit. De Grenaches zijn mooi rond en ontwikkelen prachtige fruit tonen.
 • De witte wijnen zijn aangenaam en goed in balans, de rosés zijn ook zeer aromatisch met mooie kleuren.
Testimonials
 • "Het is zeldzaam een mooie oogst te krijgen in een jaar dat eindigt op een 7, uitgezonderd natuurlijk 1947, maar het is algemeen bekend dat een jaar dat eindigt op een 7 nooit een mooie oogst geeft. 2007 is een uitzondering op de regel. Voor het Rhône Dal is dit een zeer goede oogst en ik overdrijf het niet tenzij de oogst het werkelijk verdient."
  Jean-Pierre PERRIN / Président van Perrin & Fils BV en Directeur van Château de Beaucastel, Courthézon.
 • "Uitzonderlijk goede weersomstandigheden in zowel de noordelijke en de zuidelijke Côtes du Rhône lieten het toe om zeer laat te starten met de oogst. De druiven zijn erg gezond en mooi rijp, vol fruit en goed in balans. De witte zijn opmerkelijk mooi. De rode zijn fruitig en hebben mooie sprekende kleuren . Ze hebben een goed bewaarpotentieel, we zijn getuige van een werkelijk goede millésime".
  Marcel GUIGAL / Directeur van Guigal,  Ampuis
 • "2007 is zonder enige twijfel één van de grote jaargangen. De wijngaarden verkeerden bijna allemaal het hele jaar in goede gezondheid, - dat heb ik in 17 jaar niet gezien! De rijping ging langzaam en gelijkmatig, waardoor je fruitige en open wijnen met een mooie kleur krijgt.
  Jean-Jacques DOST / General Manager, Cave des Vignerons de Rasteau
 •  "Deze oogst heeft veel expressie en een mooie concentratie. De wijnen hebben veel finesse, veel aroma's en een indrukwekkende kleurintensiteit. De oogst van 2007 zal de regio helpen om het aandeel in de export markt te vergroten, door de productie van moderne wijnen, die toch het typische Côtes du Rhône karakter zullen behouden".
  Bruto KESSLER / Gember of the Aanging Comité of Les Grand Chaise de Franse and President of « AFED » (Association Française des éleveurs Embouteilleurs et Distributeurs de vins et spiritueux), the Official Organisation of Wine and Spirit Bottlers and Distributors in France.
In volume lijkt de oogst groter dit jaar, hoewel het droge weer van de afgelopen zomer het rendement zou kunnen verkleinen.

De totale productie voor de AOC en de Rhône vallei, wordt geschat op maximaal 440 miljoen flessen, waarvan 240 miljoen regionale Côtes du Rhône wijnen voor de millésime 2007.

Reacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 03 maart 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/oogstbericht-cotes-du-rhone.htm