Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Oogst in Nieuw-Zeeland is een succes.

Ook in Nieuw-Zeeland is de oogst dit jaar een succes. De eerste berichten spreken over cijfers van 175 tot 190 ton, wat meer dan het dubbele is van de oogst van 2003.

Nu, deze spectaculaire stijging is deels te danken aan het feit dat de totale oppervlakte waar druiven verbouwd wordt met ongeveer 30% gestegen is.

Tijdens de zomer was het warm en droog, terwijl het in Februari koeler en natter was. Buiten het feit dat dit voor een vertraging in het rijpingsproces zorgde, waardoor op sommige plaatsen rotting intrad, zorgde deze weersomstandigheden niet voor onoverkomelijke problemen. Naar het einde van Februari toe verbeterde het weer, waardoor de rotting beperkt bleef en zich niet verder verspreidde.

Het oogsten van de druiven liet iets langer op zicht wachten. In bepaalde regionen zorgde de trage rijping voor een iets hogere zuurtegraad dan normaal. Spreken van een uitstekende oogst kunnen we daarom niet echt doen.

Het grote nadeel van de grote hoeveelheid die geoogst is kunnen worden, is dat de prijzen hieronder sterk te lijden hebben.

Reacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 03 maart 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/oogstinnieuwzeelandiseensucces.htm