Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Oogstverwachting Zuid-Afrika 2008

De druivenoogst 2008 zal volgens een schatting van eind november (2007) in totaal 1,35 miljoen ton gaan bedragen. Dit zou een kleine stijging van circa 0,4% ten opzichte van 2007 betekenen. Bij een gemiddelde opbrengst van 776 liter per ton druiven, zou er dat ruim 10 miljoen hectoliter wijn en concentraat moeten opleveren.

Vooral voor gebieden als Oranje Rivier en Stellenbosch is een grotere opbrengst voorspeld, terwijl Klein Karoo en Worcester/Breedekloof het meest zullen inleveren. In alle andere gebieden zal de oogst min of meer gelijk aan die van 2007 uitvallen.

Van positieve invloed zijn onder meer de koele en natte winter, waardoor goede waterreserves ontstonden, een krachtige knopvorming en groei bij vrijwel alle druivenrassen, en een lichtjes toegenomen oppervlakte van de productieve aanplant.

Factoren die de opbrengst negatief beïnvloedden waren o.a. de recordomvang van de oogst 2007 in bepaalde gebieden, met als gevolg een reactie van de stokken, koelte en wind tijdens de bloei in november, en nachtvorst is september en oktober in delen van Klein Karroo.

Bron: wijninformatiecentrum

Reacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 03 maart 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/oogstverwachting-zuid-afrika-2008.htm