Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Primeur in Beaujolais: Beaujolais Rosť Primeur

De Beaujolais Primeur of Beaujolais Nouveau is er dit jaar niet alleen als rode wijn, maar ook als rosé. Volgens de overkoepelende organisatie Inter Beaujolais is het de eerste keer dat Beaujolais Nouveau ook officieel als rosé beschikbaar is.

De vraag naar Beaujolais Primeur Rosé is in Japan ontstaan, waar Primeurwijnen ongekend populair zijn. Dat, samen met de steeds grotere vraag naar rosé’s in thuisland Frankrijk, was genoeg reden om dit jaar ook officieel een rosé variant van de nieuwe wijnoogst in de Beaujolais uit te brengen.

In 2006 is er op zeer bescheiden schaal geexperimenteerd met een Beaujolais Nouveau Rosé, o.a. door het wijnhuis Duboeuf. Dit jaar zullen er op 15 november, de dag dat de Beaujolais Primeur wordt vrijgegeven, slechts 400.000 flessen rosé beschikbaar zijn, een fractie van de circa 50 miljoen flessen rode Beaujolais Nouveau die dit jaar geproduceerd zullen worden.

In 2006 werd 47% van alle Beaujolais Primeur geëxporteerd, waarvan 11 miljoen flessen naar Japan gingen, 3,2 miljoen naar Duitsland en 2,8 miljoen naar de US.

Bron: AFP / wijn.blieb.nl

Reacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 18 januari 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/primeur-in-beaujolais-beaujolais-rose-primeur.htm