Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Regenval drukt oogst Languedoc-Roussillon.

Langdurige droogte en warmte, gevolgd door snel dalende temperaturen en te zware regenval vlak voor het begin van de oogsten zullen leiden tot een iets kleinere opbrengst van de wijngaarden dan aanvankelijk verwacht in de Languedoc en de Roussillon. In het departement Aude zal de opbrengst met 553 miljoen liter ongeveer uitkomen op het niveau van vorig jaar, maar nog altijd 4% hoger dan het gemiddelde over de voorgaande vijf jaar. De eerste druiven werden hier al eind augustus geplukt.

In de Hérault stond de verwachting na een warme nazomer op 640 miljoen liter, maar ook die verwachting moet iets naar beneden worden bijgesteld. De oorspronkelijke raming lag trouwens al 6% lager dan het gemiddelde van de laatste vijf jaar. In de Gard zijn de verwachtingen onveranderd gebleven tenopzichte van de augustusprognose: 420 miljoen liter. Eind augustus werd hier gestart met de oogst van de witte wijndruiven.

In het departement Pyrénées-Orientales staat de verwachting bij het begin van de pluk op 155 miljoen liter. Het gebied is tot nu toe zowat gespaard gebleven van hagelschade. Dat betekent, dat de oogst hier fiks groter (16,4%) zal uitvallen dan in 2004 (133 mln. liter) en maar liefst 11,4% boven het gemiddelde in de periode 2000-2004.

Resumerend zal er in de Languedoc-Roussillonals geheel naar verwachting iets minder worden geproduceerd dan in 2005 (ca -1%), terwijl de opbrengst vrijwel gelijk zal liggen met het gemiddelde van de periode 2000-2004.

Bron: het slijtersvakbladReacties

Reageer!

© 2004-2021 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 05 maart 2021 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnnieuws/regenvaldruktoogstlanguedocroussillon.htm